1.10.17

Mamííí! Budeme si hrát?

Venku prší. Ačkoliv každý den máme připravenou nějakou kreativní činnost, nebo projekt na týden, vidím, že Áda se už trochu nudí, když má "čas pro sebe". Kostičky už otočila stokrát. Uvařila všechna možná jídla v kuchyňce. Přebrala všechny plyšáky. Prolistovala knížky. Vybarvovala omalovánky. Kreslila si. Ořezala pastelky. Podnikla širokou paletu experimentů a začíná pošilhávat po mých skříňkách, které jindy neotvírá.
Ciri se stala prakticky neodložitelnou, bo na scénu vstoupil růst zubů, prdíky a částečná zácpa. Do šátku stále nemůže na delší dobu a potřebuje neustále zaměstnávat prstíky, jejichž dovednosti objevuje, jinak se mi poškrábe - a to nehtíky stříhám pravidelně. 
Prostě prší. Je protivno. Na čase je:
  1. obměnit/doplnit hračky doma
  2. připravit hračky pro neposedné prstíky
Zde je první část typů, co zajímavého pořídit do domácí zásobárny činností, či inspirace na vánoční dárek.

  • Balanční plošinka
Je zábavou pro zástup panenek, plyšáků a celou rodinu. Uvolní a procvičí celé tělo. Zatím, co Ádě se na desku vejdou chodidla obě a mamince jen jen jedno, u tatínka vypadá spíše jako zaoblený podpatek. Zvládnou všichni balancovat bez držení? Kdy se plošinka převáží, když se na ní navrší kostky? Víte, že může fungovat i jako most, nebo vor pro malá plastová zvířátka, když se otočí?
Pořídili jsme ji u prodejce hrackytonka.cz zde
  • Houpací prkno
Ideální kreativní předmět do dětského pokojíku. Je houpačkou, prolézačkou, mostem, odpočívadlem, postýlkou, autem, autobusem či lodí pro hračky, zkrátka čímkoliv, co si dětská fantazie usmyslí. Samotnou mě nadchlo, jak snadno probouzí v dětské hlavě kreativitu. Zábava vydrží celé hodiny.
Pořídíte například zde
  • Tvarové vkládačky
Mají mnoho podob a mohou být z mnoha druhů materiálů. Mě osobně se nejvíce líbí dřevěné. Tato konkrétně je zaměřena na geometrické tvary, ale můžete obdobu najít o s tvary listů, nebo obrysy zvířátek. Pěkné zpracování a velikost přesně do dětské ručky u Ády boduje.
Třeba právě listy pořídíte zde

  • Spybag
Skvělá zábava ve formě látkového sáčku plného rýže, s průhledným okénkem, v jehož útrobách je ukryto několik drobných věcí, které se objevují při přesouvání rýže. Ideální zábava do auta, nebo do čekárny u lékaře (alespoň tak se Áda zabavila při návštěvě ortopedie v Ústí, kde byla nutná kontrola Ciriiných nožiček). Doporučuji si jich pořídit více, jakmile jsou v jeden den všechny předměty objeveny, může zájem o hračku trochu opadnout. Ale máte-li třeba dva tři, dají se střídat.
Perfektní výběr a skvělý zákaznický servis najdete na této adrese

  • Senzomotorický míček
Hezká hračka do postýlky pro zaměstnání prstíků. Míček je látkový, měkký, složen z několika dílů, takže ho miminko snadno uchopí. Když je navíc barevný (nebo jen černobílá s obměnami geometrických tvarů, zkrátka jak chcete), procvičí nejen prstíky při otáčení, ale i zrak a trošku naplní chuť po objevování něčeho nového - změny obrázků, struktur, barev dokáží zaujmout.
Zakoupit jej lze zde
  • Chrastítko "osmička"
Barevné ohebné chrastítko, které zaujme nejen barevností, ale i rozmanitostí struktur jednotlivých dílků. Lze nejen přehýbat pro získání obměny hračky (až 8x jinak!), ale i chrastí a rozdílné povrchy při kousání pěkně promasírují dásně miminka. 
I Ádu baví osmičku přestavovat a půjčuje si ji od Ciri pro panenky (asi taky na kousání).
V nabídce jej mají v různých variantách obchody s hračkami, například prodejny Bambule.



Napadá vás otázka, co za dárek třeba mamince? Co třeba pěknou vonnou svíčku?
Několik zajímavých typů má blogerka Janina ve svém článku Zaostřeno na svíčky

E-shopy kde jsem nakoupila:
hrackytonka.cz = snadné objednání produktu, přehledná objednávka, prodejce celkem rychle odpovídá v případě dotazů a reklamací. Pečlivě zabalený balík. Jakmile by se vám v zásilce cokoliv nezdálo, nebojte se prodejce kontaktovat. Je ochoten řešit k vaší spokojenosti.

mysiakmonty.ekosik.cz = přehledný e-shop. Prodejce odpovídá na dotazy i v případě dovolené. Pokud zboží není skladem, ihned se ozve a po dohodě s vámi upraví objednávku. S produkty jsem moc spokojena též po stránce kvalitního výběru látek.

Žádné komentáře:

Okomentovat