3.4.20

Těžký čas pro neziskové organizace

V současné chvíli je nařízena v ČR karanténa a každý máme být doma. Ano, fungují obchody, lékárny, nemocnice, ale většina obchodníků musela zavřít. Jsou zavřené školy, školky, restaurace a další podniky. Mimo živnostníků, kteří v tomto období dozajista trpí, jsou tu i neziskové organizace, soukromá ozdravná zařízení či výletní místa, kterým bez pomoci lidí hrozí zánik.
Ráda vám ukážu, kterým jsem přispěla já. Třeba vás též osloví a budu ráda, kdy mi zase napíšete, koho jste podpořili vy?

K fotografii jsem na sociálních sítích napsala: 
"Kdyby Achilles měl svého "pidi štítonoše" určitě by svou patu uchránil 👍

Tady ve skupině jsou stovky malých statečných hrdinů a my doma věříme, že společně uchráníme náš Achilleus od všech nebezpečí, co mohou přijít během nebo po karanténních nařízeních.
Prosím, podpořte spolek slovem, dobrou náladou a třeba i korunou navíc na účet spolku 😉
Vytvořte si i vy s dítkem "pidi štít", užijte si zábavu doma 😁🛡️ a zůstaňte zdraví 😘 Martiniskovi "


Podporujeme spolek ACHILLEUS. Bez něj nevím, jak by léčba Ciri začala. Jsme s ním a on s námi od chvíle, co víme, že s PEC budeme procházet léčbou na ortopedii.
Spolek sdružuje rodiče dětí s PEC, snaží se šířit informace, dává letáčky do ordinací lékařů a v neposlední řadě je podporou pro rodiče i samotné děti i v době, kdy jde léčba ztěžka. Podpořit ho můžete i vy. I 50 Kč pomůže klikněte zde 

CENTRUM HIPOREHABILITACE MIRÁKL  U BOHUSLAVIC
V budoucnu se na mém blogu ještě dočtete náš příběh z tohoto kouzelného místa. Je to centrum které pomáhá dětem v léčbě pohybového aparátu jízdou na koni. Ale nejen tím. V tomto krásném relaxačním místě u Bohuslavic žijí v naprosté symbióze koně, lidé a psi a navzájem si pomáhají.
Každý den je zde naplněn hipoterapií, fyzioterapií, canisterapií a aktivitami, které jsou poskládány tak, aby čas vyhovoval rytmu dítěte (u malých dětí spánek, nebo jídlo v určitou dobu, u dětí se speciálními potřebami tomu, na co jsou zvyklé). Na pobytu je zastoupena široká škála znevýhodnění/onemocnění, protože co rodina, to příběh. My osobně jsme se setkali s dětmi, které byly znevýhodněné fyzicky, nebo i mentálně, či měly jiné vrozené vady (například zde byla holčička s Downovým syndromem).
Současná situace je pro Centrum hiporehabilitace Mirákl existenčně velmi těžká a proto sbírá finanční podporu, aby mohlo i nadále pomáhat dětem, které za hiporehabilitací do Miráklu, do Bohuslavic, přijedou. Zhruba tři sta dětí s různými nemocemi ročně. Tři sta dětí, mezi nimiž je i moje dcerka Ciri.  
Teď nikdo na léčení jet nemůže a pobyty jsou zrušeny. Koně ale musí jíst pořád a též dostávat péči, kterou potřebují. Každý dnem se centrum po finanční stránce blíží konci své existence! Finance pro překonání tohoto nelehkého období docházejí. 
POMOZTE PROSÍM ZACHRÁNIT MIRÁKL, JEDINEČNÉ MÍSTO, KTERÉ LÉČÍ A POMÁHÁ! 
Přispět můžete pomocí kampaně 
Nebo i na transparentní účet centra: https://www.chmirakl.cz/jak-muzete-pomoci/



STATEK U MERLINA
Statek, soukromý zoopark, který dostal jméno podle prvního velblouda, se který se na statek nastěhoval v roce 2009. Místo, kde našla domov původně filmová zvířátka, které i nadále těší děti a dospělé, když za nimi přijdou. Prostředí je tu opravdu krásné. Majitelé neustále pracují na opravách, výbězích a celkovém zvelebování statku. Nic by ale nebylo možné bez prodeje vstupenek, prodeje suvenýrů, sponzorů a darů od adoptivních rodičů zvířat. Jakmile nikdo na návštěvu nepřijde, radost a  peníze nepřicházejí.  STATEK POPRVÉ VE SVÉ HISTORII ŽÁDÁ O POMOC
podívat se na jeho stránky můžete tady STATEK U MERLINA 
Pomocný finanční obnos lze zaslat na účet: 153648019/5500

Za pomoc nabízí poděkování ve formě zapsání na děkovnou tabuli, jednorázové, celoroční vstupenky či vouchery na zážitkové programy. Na vše se můžete zeptat na emailu: helenacynkova@seznam.cz


Jsem vám mnohokráte vděčná, pokud jste přispěli třeba i na jedno ze zmíněných míst.
DĚKUJI 

1 komentář:

  1. Těžké časy čekají všechny z nás. Bude to pořádný nášup. Naštěstí jsem se před lety již předzásobila kvalitními doplňky na dlouhé roky dopředu. Nakupuji pravidelně na tomto e-shopu a nemohu si ho vynachválit. Ten individuální přístup vás překvapí.

    OdpovědětVymazat