12.4.15

Boj s...

Po uběhnutí maratonu a bezesných nocích, přichází ke slovu další záležitost, na kterou neexistuje manuál, ale jen jistá doporučení. Jsou jí nepříjemné, ze spánku budící, prdíky. Dostavují se zhruba půlhodiny po kojení a zůstávají hodinu až dvě, ukrajujíc z času do dalšího kojení. Mrzuté je miminko, maminka a posléze celá domácnost, plus sousedé (bydlíte-li v panelovém domě, jako my).

Je pravda, že zatím si nikdo nepřišel stěžovat a ošklivý obrázek na dveřích také nemáme. Přesto jsem nešťastná, hlavně z toho, že doposud žádná z vychytávek neosvobodila naši malou princeznu od bolení bříška. Zkusili jsme kapičky, mastičky, cvičení s nožičkami, masáž bříška, nahřátou plínku…piji fenyklový čaj, kojící čaje, upravila jsem si jídelníček, dávám pozor na řádné odříhnutí miminka. Nic nezabírá. A tak když v noci konejším, než prdík povolí a malá zaspí, občas pláču s ní. Možná, duchem nepřítomně, houpu také sebe. Prababička s malou prohoupala noc, tatínek spí za chůze a já trpím pocitem, že nedokáži dostatečně vyřešit zdravotní komplikaci našeho potomka, o které mi každý tvrdí, že je úplně normální. Posuďte sami, jestli vám přijde v pořádku, že vaše dítě něco bolí a sužuje a vy s tím nejste schopni nic udělat? Shrnuto, podtrženo, nespím taky.

Výsledkem je, že si malou v noci tahám z postýlky do naší postele, kde alespoň na tři hodiny v kuse usne poté, co já začnu usínat u kojení. V ohraničeném prostoru vyloženém polštáři, jí nic nehrozí, ale manželovi se tento způsob spaní moc nezamlouvá. Přece jen dětská postýlka vybavená monitorem dechu je pro něj jistější. Díky dohodě a kompromisu budeme znovu hrát Tetris s nábytkem ložnice, abychom přirazili matrace postele a postýlky k sobě.

Boji zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat