2.6.15

Vlhčené ubrousky (testování)

Nebudu zapírat, pro dětský zadeček je nejlepší umytí čistou vodou. Pro tento účel jsem domů zakoupila i speciální misku, kterou nepoužívám k ničemu jinému. Ale v momentě, kdy vyrážím mimo byt, je nemyslitelné tahat nádobu s čistou vodou (mimo té určené k pití), žínku, mycí mističku a následně rozdělávat celý arzenál při venkovním přebalování. Potřebuji vlhčené ubrousky. Které ale vybrat? Zkusila jsem několikery. Pro zpracování tohoto testování jsem vybrala ty z nich, ke kterým jsem se minimálně jedenkrát vrátila.

Rybilka
Firma Rybilka je známa především výrobou krému proti opruzeninám na dětské zadečky. Překvapivé pro mě bylo zjištění, že vyrábí i vlhčené ubrousky. Praktické balení s počtem sedmdesáti dvou kusů není nijak objemné. Snadno se vejde i do menší tašky na pleny. Plastový uzávěr sáčku určitě ocení maminky, které nemají rády věčný problém s odchlipujícími se znovu uzavíratelnými „lepíky“.  Vlhčené kapesníčky nevysychají a mají příjemnou vůni. Struktura je hutná, ale jemná. Očistí i více špinavý zadeček při spotřebě dvou kusů. Jednotlivý ubrousek vyjde cenově na 0,86Kč. Balení vydrží poměrně dlouhou dobu.

Pampers
S novější řadou Pampers premium care můžete zakoupit i vlhčené ubrousky s označením Sensitive. Na fotografii je zobrazeno testovací balení po dvanácti kusech. V obchodě je dostupné balení s padesáti šesti kusy a také multi-pack šesti velkých balení dohromady. Tyto ubrousky nejsou v porovnání tak hutné a rychleji vysychají. Svou jemností jsou však vhodné i na pokožku novorozence. Uzavírání obalu používáním přestává fungovat. Na ošetření zadečku spotřebujete zhruba tři kusy, kdy jeden vyjde na 0,73Kč. Balení je celkově objemnější. Za sebe bych uvítala možnost zakoupení sady několika balení menších, právě jako je například dvanácti-kusové, které by lépe splňovalo požadavek skladnosti a přenosnosti v přebalovací tašce. Vůně je spíše otázkou vkusu, sensitive totiž nevoní.

Toujours (sensitive)
Balení těchto vlhčených ubrousků je největší a paradoxně nejlevnější. V balení osmdesáti kusů vychází jeden přibližně na 0,47Kč. Nevýhoda je, že balení zabírá poměrnou část kabely na přebalování, tudíž je vhodnější spíše na domácí používání. Dalším nedostatkem je vysoká vlhkost ubrousků, na druhou stranu zase nevysychají. V akci k nim lze koupit i plastový skladovací box. Po užití je nutné zadeček druhotně osušit, nebo chvíli vyčkat, aby nebyla pokožka vlhká a nezapařila se. Ubrousky se vyrábějí v několika parfemacích, včetně heřmánku. Varianta sensitive je bez aromat. Kapesníček je strukturou středně hutný, na dotek jemný, s výlisky zvířátek, jejichž přítomnost je spíše legrační, než by měla nějakou specifickou funkci. Toujours jsou dostupné pouze v řetězcích obchodů Lidl. V poměru cena/výkon vás bude, v případě nutnosti vyšší spotřeby, méně bolet u srdce a peněženky.

Celkově shrnuto nám nejvíce vyhovují vlhčené ubrousky Rybilka. Pro případné domácí užívání jsme zůstali u kapesníčků Toujours, které užívám i pro jiné záležitosti, než je účel jejich výroby. Ani z jednoho uvedeného výrobku se mi miminko neosypalo, ani nemělo jinou kožní reakci.

Medvědometr

V tabulce naleznete hodnocení produktu. Čím více medvědů, tím větší celková spokojenost a kvalita.  Nejvíce lze získat pět bodů.


2 komentáře:

  1. Koukám, že pampers ubrousky nevyhovují skoro nikomu... Je to divný, když mají tak dobrý plenky.

    Petra
    http://lovingmamas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat